Najnovije vijesti
latest

468x60

header-ad

CIJELO SELO ZNA ŠTA SE DEŠAVA: Kao konj se zaljubio u kravu, domaćini pričaju šta je bilo ljetos i..


Na proplancima Golije u selu Koritnik u jugozapadnoj Srbiji i dalje traje najneobičnija ljubavna priča u ovoj zemlji.

Naime, konj Soko nekoliko godina zaljubljen je u kravu Šarku od koje se nikad ne odvaja. Ne zanimaju ga ni druge krave, kojih u domaćinstvu Miroljuba Pavlovića ima još šest, ali ni ždrebica koju je gazda kupio kako bi Sokolu omogućio parenje.

- Mislio sam ako nabavim kobilu da će ga proći ljubav prema Šarki, međutim od toga nije bilo ništa. Konj samo ide uz kravu, ne ispušta je iz vida ni za sekundu. Sad imamo i drugi problem, jer je ždrebica ljubomorna na Šarku i nije nimalo mirna prema njoj, izjavio je za RINU Miroljub.

Nema sumnje da se Soko zaljubio kao pravi konj i nema odustajanja od ove ljepotice sa golijskih pašnjaka. Izgleda da je on mnogo emotivniji, dok je Šarka, može se reći - ponekad i ravnodušna.

- Kad je vrijeme paše njih dvoje uvijek idu jedno uz drugo, ne zanima ih ostatak stada. Nisu se odvajali cijelo ljeto, a tako je od momenta od kad Soko boravi u našem domaćinstvu. Često se desi da joj nasloni glavu na leđa, ona ga odgurne i odmakne se, ali on opet priđe - ne odustaje, rekla je Biljana Pavlović.

Ovaj neobičan par bio je razdvojen samo kad se Šarka telila i to su, kako smatraju Pavlovići, bila četiri najteža dana za Sokola.

- Sve vrijeme je stajao ispred štale, nije išao ni da pase travu, ni da pije vode. Čim smo je pustili, on je ponovo krenuo za njom i situacija se vratila u normalu, prisjeća se Biljana.

O neobičnoj ljubavnoj priči na Goliji upoznato je cijelo selo... (doznajemo.com)

« PREV
NEXT »

Nema komentara